Welkom op Roze Ouderenpagina van IHLIA. Dit wordt een verzamelplek met informatie voor en over roze ouderen. 

Het is een pagina in opbouw, de komende tijd hopen we deze pagina verder uit te breiden. Heb je nog suggesties? Stuur ze gerust door via michel@ihlia.nl

OudRoze Agenda Amsterdam

De Roze Poort, uitgever van de Oudroze Agenda, heeft een samenwerkingsverband met IHLIA, COC Amsterdam en Roze Stadsdorp Amsterdam. Onder andere op deze plek zal een overzicht worden gegeven met de activiteiten gericht op roze ouderen. De persoon achter de OudRoze Agenda Amsterdam is Peter Schröder. Hij is vrijwillig teammanager van De Roze Poort en vrijwilliger/gastheer bij Woon- en zorgcentrum Het Schouw.

Agenda april 2018

Bekijk het complete overzicht van OudRoze Agenda van april in PDF of blader en lees het via ISSUU.

Agenda mei 2018

Bekijk het complete overzicht van OudRoze Agenda van mei in PDF of blader en lees het via ISSUU.

Overzicht roze ouderenorganisaties in Amsterdam 2018

Bekijk het overzicht van de roze ouderenorganisaties in Amsterdam e.o. van 2018 in PDF of blader en lees het via ISSUU.

Roze levensverhalen

IHLIA is in 2012 in samenwerking met Osira Amstelgroep met het project Roze Levensboeken gestart. Hiervoor schrijven getrainde vrijwilligers de levensverhalen van roze ouderen op.

Aan de hand van een aantal gesprekken nemen vrijwilligers de tijd om samen met de homoseksuele oudere hun verhaal in boekvorm – aangevuld met foto’s en andere memorabilia – op te tekenen. De vertellers bepalen uiteindelijk zelf wat er in hun levensboek komt te staan. Uiteraard krijgt de verteller een exemplaar, evenals IHLIA en De Rietvinck die het boek in de collectie opnemen.